Învață să parafrazezi în mod legitim

Înțelegeți semnificația versiunii originale pentru a o parafraza cu succes in lucrarea de licenta. Înțelegeți pasajul ca întreg și decideți ce piese sunt necesare pentru munca dvs. Vizează publicul tău. Apoi rescrieți o piesă în limbajul dvs. specific schimbând structurile sintactice. Adăugați material nou pentru a se potrivi contextului și scopului.

Concentrați-vă pe subiectul unui pasaj. Când ideea principală vă este clară, modificați structura paragrafelor. Adăugați material relevant sau permiteți ordinea propoziției.

Continuați cu împărțirea propozițiilor compuse în scurte. Dimpotrivă, puteți îmbina câteva fraze de mică lungime.

Ați modificat structura paragrafului, dar textul are încă citate directe? Acest lucru se întâmplă atunci când termenii și sinonimele specifice nu-mi vin în mod natural în minte. Deci, să trecem la pasul următor!

Scrieți în propriile cuvinte și expresii. În această etapă, puteți introduce modificări suplimentare în structura propoziției. Folosiți celelalte părți ale vorbirii. 

Cunoașteți această metodă sigură și dovedită de la școală. Când revizuiți un text sursă, luați notițe. Parafrazează textul sursă a din note. Faceți o listă și utilizați abrevieri. Veți defini informațiile cheie și componentele neesențiale.

Această metodă este eficientă atunci când trebuie să analizați, să memorați și să rescrieți textul complicat. Vă ajută să vă reprezentați scrierea într-un mod original, începând de la linia de jos.

Luați notițe scrise de mână sau electronice, după cum doriți. Important este să ții notele bine organizate. Evidențiați punctele importante cu culori strălucitoare și dați subtitluri paginilor. Și scrieți întotdeauna sursa de informații!