Ghiduri de scriere științifică și tehnică

Blocajul scriitorului este adesea cauzat de sentimente conflictuale. Vrem ca scrisul să fie perfect și vrem ca lucrarea să fie făcută cât mai curând posibil. Știm ce știm, dar nu știm ce știu cititorii noștri. Știm cum ar trebui să sune nota, dar nu avem toate faptele de care avem nevoie. Știm totul despre software, dar nu știm cum ar trebui să arate un articol. Știm ce avem de spus, dar ne temem că nu se va potrivi cu așteptările noastre sau cu cele ale cititorilor noștri.

Toate aceste sentimente sunt naturale și normale. Toată lumea consideră că scrisul unei lucrari de licenta perfecte este o provocare. Mulți scriitori, cu toate acestea, își agravează problemele folosind strategii de scriere slabe. Când aceste metode eșuează, ele renunță.

Notați ideile și frazele pe măsură ce vi se întâmplă. Eliberați-vă de paragrafe și propoziții pentru moment – utilizați diagrame, săgeți, casete, contururi, chiar și imagini. În acest moment, vă faceți griji că veți da jos lucrurile înainte de a le uita.

Când nu sunteți doar blocat, când sunteți blocat, încercați scrierea liberă. Așezați-vă timp de zece minute și scrieți tot ce vă puteți gândi despre subiectul dvs. Obiectivul este de a scrie fără oprire timp de zece minute. Dacă nu vă puteți gândi la nimic de spus, scrieți „bla, bla, bla” din nou și din nou. Dacă vi se întâmplă alte lucruri în timp ce scrieți, continuați și înregistrați-le, chiar dacă acestea nu sunt direct legate de subiectul dvs. Aceste distrageri pot face parte din ceea ce vă blochează.

Scrierea liberă este bună pentru a descoperi idei – este o modalitate bună de a împinge „inspirația”. Dar principalul scop al scrierii libere este să te pună în mișcare! Majoritatea a ceea ce scrieți în acele zece minute va merge în coșul de reciclare, dar veți fi încălziți și scrisul dvs. serios ar trebui să meargă mai ușor.