Cum să eviți plagiatul in licenta sau master

Plagiatul poate provoca probleme grave. Evitarea plagiatului este necesară pentru a excela și a ilumina carierele. Evitarea plagiatului este ușoară și simplă. Fiecare scriitor trebuie să conștientizeze fiecare regulă referitoare la plagiat și drept de autor. 

Cercetarea este un lucru vital pentru a înțelege nevoia ca subiectul să scrie eseuri de neegalat sau lucrari de licenta de nota 10. A avea cunoștințe adecvate asupra unui subiect vă poate ajuta să scrieți orice în propriile cuvinte. Dacă nu aveți cunoștințe despre subiect, s-ar putea să vă blocați în multe puncte.

Înțelegeți ideea și cercetați diferite surse. Nu copiați-lipiți textual textul care vă place, deși îl puteți rescrie în propriile cuvinte pentru a crea o mai bună înțelegere și evitarea plagiatului în același timp.

Pentru a cita corect trebuie să cunoașteți toate tipurile de citate în conformitate cu textul pe care l-ați folosit de la o altă persoană. Aceasta înseamnă că trebuie să alegeți tipul de citare pe care îl faceți, cum ar fi citarea pentru un text pe care l-ați folosit de pe un site web, citarea pentru o carte sau un anumit capitol al unei cărți și așa mai departe.

După ce ați făcut citări în text, lucrarea dvs. este completă. După aceea, trebuie să puneți împreună toată lista detaliată a surselor pe care le-ați folosit în text. Între stilurile de citare, ordinea, formatul și punctuația acestor citări vor varia. Cu toate acestea, fiecare stil necesită unele informații despre referința utilizată.

Citiți materialul sursă de mai multe ori, fără a vă opri să luați notițe în timp ce mergeți.

1. Citiți textul de mai multe ori și luați note despre ideile principale din text.

3. Asigurați-vă că acest lucru pe care îl înțelegeți și amintiți-vă toate ideile principale.  

4. Păstrați ideea (ideile) principală în față și scrieți-le în propriile cuvinte. Dacă te prefaci ca și cum ai explica asta unei persoane care nu a citit sursa, te va ajuta foarte mult în acest context.

5. Repetați acești pași până când ați scris totul în propriile cuvinte și interpretează corect ideea principală a sursei.

6. Dacă nu puteți să-l scrieți în propriile cuvinte, trebuie să folosiți ghilimele în jurul ghilimelelor directe pentru a evita plagiatul și, de asemenea, asigurați-vă că îl citați.